fredag 11. februar 2011

Ikke hvilken som helst fredag...

..i dag er det blant annet fredag før morsdag,
derfor skal jeg dele oppskriften på den beste
sjokoladekaka ever.. (veldig objektiv nå selvsagt!).
For min del begynner mammapermisjonen
å gå mot slutten.. planen om å gå hjemme
litt til ble forkastet da drømmejobben
hadde en stilling ledig.. dersom jeg kunne begynne
 1.mars.

Februar har derfor brått blitt en veeeldig kort måned!
Jeg starter ikke for fullt,
blir bare å jobbe 8 vakter pr. måned,
så skal far i huset ha permisjon de dagene
jeg ikke kan ta meg av lillerusk!
Ting ordner seg, men det blir nok litt rart i
starten både å ha fravær på hjemmebane og
det å være litt yrkesaktiv igjen!

 Vel, dette er med andre ord nest siste fredag
før mammapermisjonen min er offisielt over!
-Det må jo markeres med sjokoladekakeoppskrift!
Denne er uten melkeprodukter og en suksess blant små og store gjester!

Melkefri sjokoladekake
200 gr. melkefritt smør (f.eks. blå melange -uten salt og melk)
2.1/2 dl. vann
4 ss. kakao
(smeltes og blandes i en  skål for seg)

Bland:
4.1/2 dl. farin
4.1/2 dl. hvetemel
1/2 ts. salt
1 ts. natron
2 egg
1.1/4 dl. melk som tåles.

Bland så i smørblandingen.
Hell i en springform. Stek i 180 - 200 grader i 20 - 30 min.

Hell straks (-viktig!) over glasur av:

100 gr smeltet smør(melkefritt!)
6 ss. melk som tåles
4 ss. kakao
350 gr. melis
1 ts. vaniljesukker og litt romessens etter smak.
Stikk med gaffel i kaken (viktig+masse!) så glasuren renner ned i kaka mens den er varm.


Mmm...nyyt!
Kaken blir bare bedre og bedre for hver dag den
står på kjøl dersom den ikke forsvinner på dag 1!

Da har jeg i samme slangen klart å vise frem tulipanene mine
og et snev av hortensiaen som ble kjøpt inn i anledning 5-åringens
bursdagsfeiring!


Ønsker dere en knallfin helg alle sammen!!
-og på forskudd GOD morsdag!

6 kommentarer:

Tovepia sa...

Takk for hyggelig kommentar;)
Spennende tider for deg, litt godt og litt vemodig på samme tid;)
Sannelig godt med ei god kakeoppskrift nå, travel helg;)
Kos deg, nyt helga, klem fra meg;)

Vibeke sa...

Ja, det er rart når permisjonen er over.. Driver fortsatt og venner meg til det hektiske livet utenfor hjemmet. Men egentlig så er det litt godt også. Lykke til i jobb, og nyt resten av permisjonstiden :)

Unknown sa...

Ja, mammapermisjonen går over i en fei, det er sikkert. Så spennende med ny jobb da!

Det er ikke lett å skulle bestemme seg for hvilken maskin man skal ha. Det er jo en del penger uansett hva man velger, men Kenwooden kommer med mye utstyr som ikke KA har. Min KA er kjøpt på salg i fjor sommer på komplett.no til rett under 3000 kr., så det var en veldig god pris. Kanskje det kommer tilbud der igjen til sommeren?

KAen har mindre motorkapasitet, det er sant, men den har mindre bolle enn de andre også, så den trenger egentlig ikke større motor enn det den har. Jeg har iallefall aldri hatt noen problemer med det på noen av tingene jeg har laget med den. Kanskje greit å vite det hvis det er noe som gjør deg usikker på Kithen Aiden. :)

Ønsker deg en god helg!!!

Unknown sa...

Mmmm, deilig sjokkokake! Jeg digger det, men kan IKKE lage kaker, failer (som min ungdomssønn sier) hver eneste gang! Grr... Så blir stort sett gjærbakst her, det KAN jeg, hihi...

Så gøy og spennende med ny jobb, blir sikkert veldig bra, selv om det nok blir litt uvant i starten;))

God helg!

Klem Line

Unknown sa...

Takk for koselig kommentar hos meg! Selvfølgelig kan du ta med deg historien. Fikk den selv i en mail, så jeg har ikke peiling på hvor den kommer fra opprinnelig. :-)

Så ut som en nydelig sjokoladekake. Kanskje den må prøves i morgen. Regner med det går greit å lage den med vanlig smør og melk også...?

Klem fra meg

Anette (Hvit Romantikk) sa...

God formiddag kjære deg ! ♥

Mmmmm, denne kaken så veldig god ut. Jeg elsker nemlig sjokolade, så kanskje ikke så rart. ♥ Nå fikk jeg veldig lyst på altså, hihi... ;)

Vakre tulipaner, herlig rosafarge. ♥

Nyt helgen og kos dere, og ha en herlig morsdag morgen ! ♥

Stor klem fra Anette